Huurovereenkomst

 

Huurvoorwaarden
Onder verhuurder wordt verstaan:

Rent A Buggy, BEAR-TRACKS


Onder huurder wordt verstaan: De natuurlijke persoon of rechtspersoon die als huurder de huurovereenkomst sluit en de feitelijke inzittenden van het voertuig.

Onder het gehuurde wordt verstaan: BEAR-TRACK 1 en BEAR-TRACK 2 met alle toebehoren als zijnde vermeld op de overeenkomst.


Voorafgaand aan de huur zal de huurder/bestuurder en de passagier tekenen dat hij /zij deze huurvoorwaarden heeft gelezen en hiermee akkoord gaat.

 

Bestuurder en passagier

Het rijden op (besturen van) het gehuurde is alleen toegestaan voor personen vanaf 24 jaar en in het bezit zijnde van een geldig Nederlands B rijbewijs of Europees B rijbewijs minimaal 3 jaar oud.


Het is huurder niet toegestaan de Buggy te (laten) gebruiken door een bestuurder die niet als
huurder op de huurovereenkomst is genoemd. Doet huurder dit wel dan is deze aansprakelijk voor het handelen en nalaten van de bestuurder, de passagiers en alle anderen die de Buggy gebruiken of er feitelijk over beschikken. Dit geldt ook indien dit handelen resp. nalaten niet de instemming van huurder had.
Het is niet toegestaan de buggy te gebruiken voor het aanduwen of trekken van enig voertuig.
Het is niet toegestaan om met meer dan twee personen op de buggy plaats te nemen.

Het is huurder niet toegestaan het gehuurde aan derden in gebruik of onderhuur af te staan ofwel de huurrechten geheel of gedeeltelijk aan derden over te dragen.

 

Legitimatieplicht
Bij het ophalen dient de huurder/bestuurder een dubbele legitimatie te overleggen, dus zowel (auto) rijbewijs als paspoort/id-kaart. Verhuurder behoudt zich het recht voor hier een fotokopie van achter te houden.



 

 

Huurtarief en borg
De huurovereenkomst wordt aangegaan voor de tijd en tegen het tarief zoals op de
huurovereenkomst is vermeld of anders schriftelijk is overeengekomen.
Huurtarief is inclusief helm, onbeperkte kilometers en W.A. verzekering.
Huurder dient de huurprijs volledig vóór of bij aanvang van de huurperiode te voldoen, inclusief een borgsom van €250,- per buggy, tenzij schriftelijk anders overeengekomen is. Betalingen kunnen enkel contant of met pinbetaling (Maestro) geschieden.
Terugbetaling van de borgsom geschiedt nadat de buggy(s) geheel onbeschadigd en geheel
intact weer ter beschikking is/zijn gesteld aan RENT A BUGGY/BEAR-TRACKS. De som van alle betaalde borg (in geval van huur van meer dan één buggy) kan indien nodig, worden aangewend voor de schade aan een Buggy en toebehoren. Verhuurder komt ter zake de uitvoering van deze overeenkomst een beroep op verrekening toe..
Onverminderd het recht van verhuurder op aanvullende schadevergoeding.

 

Afhalen / inleveren
Huurder is gehouden de Buggy te retourneren op de op de huurovereenkomst vermelde
retourtijd, retourdatum en retourplaats in de staat waarin deze is ontvangen (met uitzondering van slijtage ten gevolge van normaal gebruik) met alle bij de Buggy verstrekte documenten, sleutels, accessoires, sloten en helmen.
De Buggy dient door huurder onder openingstijden te worden opgehaald en weer te worden
ingeleverd. Onze openingstijden zijn dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur.
Indien de Buggy na de afgesproken tijd, vermeld op de huurovereenkomst, wordt
geretourneerd volgt afrekening naar extra gereden tijd. Bij tijdsoverschrijding geldt een tarief van € 20,- per voertuig per heel of gedeeltelijk verstreken kwartier. Bij pech onderweg etc. zijn andere voorwaarden van toepassing.

Bij een vroegtijdige terug bezorging, blijft de volle huur gelden.

Reservering
Huurder kan een Buggy, of meerdere buggys, reserveren, mits huurder het huurbedrag via overboeking aan de verhuurder heeft voldaan. Bij reservering dient de huurder aan te geven welke en voor welke periode hij/zij een buggy, of meerdere buggys, wenst te huren.

Annulering

Bij annulering van een gereserveerde buggy binnen 6 tot 2 dagen (zijnde 48 uur) voorafgaand aan de aanvang van de huurperiode is de huurder aan de verhuurder verschuldigd een bedrag gelijk aan 50% van het betreffende huurbedrag.

Bij annulering van een gereserveerde buggy binnen 48 uur voorafgaand aan de aanvang van de huurperiode is de huurder het volledige huurbedrag verschuldigd.

Verhuurder en huurder hebben het recht om onder bepaalde weersomstandigheden, zonder kosten wederzijds, te annuleren als de veiligheid in gevaar komt, dit ter beoordeling van de verhuurder. Dit overleggen huurder en verhuurder op de dag van aankomst.

De verhuurder is te allen tijde zonder opgave van redenen gemachtigd de verhuurovereenkomst direct op te schorten of te annuleren. In dit geval worden door huurder vooruitbetaalde bedragen teruggestort.

 

Storing

Indien zich tijdens de huurperiode een storing in of aan de buggy voordoet, dient huurder dit
direct telefonisch te melden aan verhuurder. Verhuurder zorgt er dan voor dat huurder ter plekke over een vervangende buggy kan beschikken. Is er geen vervangende buggy beschikbaar dan heeft huurder recht op teruggave van dat deel van de huur, dat men geen gebruik heeft kunnen maken van de Buggy. Het is huurder niet toegestaan zelf storingen te verhelpen en/of reparaties uit te (laten) voeren aan de Buggy, tenzij zulks uitdrukkelijk schriftelijk tussen partijen is overeengekomen.

Brandstof
De verhuur is exclusief brandstof. De buggy dient met een volle tank te worden afgeleverd, en dient met een volle tank weer te worden ingeleverd. Mocht dit niet gebeuren dan wordt naast de brandstofkosten € 15 aan behandelingskosten in rekening gebracht.
Huurder is verplicht de Buggy af te tanken met de geschikte brandstof zijnde Euro 95
(ongelood). Huurder is aansprakelijk voor schade ten gevolge van het tanken van ongeschikte brandstof.

 

Verkeersregels en wetgeving
Huurder dient zich te allen tijde te houden aan de geldende wetgeving en verkeersregels, verplicht zich om uitsluitend verharde- en/of onverharde wegen te gebruiken bestemd voor openbaar verkeer en daarbij altijd op een verantwoorde manier met het gehuurde om te gaan. Het is verboden met de buggy op de snelweg te rijden. Het is het verboden van- of tegen stoepranden op te rijden, alcohol, drugs en/of medicijnen (die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden) te gebruiken voor of tijdens de rit.

Tijdens het rijden met de buggy wordt te allen tijde een helm gedragen. Dit geldt tevens voor een eventuele passagier.

Verkeersovertredingen en de daaruit voortvloeiende kosten zijn voor rekening van de huurder.

 

Schade en verzekering

De huurder zal als een goede beheerder het gehuurde verzorgen en deze overeenkomstig de bestemming gebruiken. Verhuurder is te allen tijde gerechtigd om het gehuurde na vermeend misbruik in te nemen zonder restitutie van het huurbedrag.

De huurder wordt geacht het gehuurde in goede staat te hebben ontvangen. De verhuurder wordt geacht het gehuurde in goede staat te hebben afgeleverd. Verhuurder heeft het recht de buggy en toebehoren bij teruggave te inspecteren op nieuwe schade.

De voertuigen zijn verzekerd door middel van een aansprakelijkheidsverzekering conform de (WAM) Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Huurder dan wel bestuurder is hierover geïnformeerd en gaat bij het aangaan van de huurovereenkomst derhalve akkoord met deze beperkte verzekeringsdekking met eigen risico, van € 750, (indien van toepassing dient deze direct te worden voldaan), en erkent derhalve aansprakelijk te zijn voor alle mogelijke ontstane schade aan het gehuurde ongeacht deze schade veroorzaakt is door nalatigheid, onachtzaamheid, grove schuld of opzet tijdens het gebruik van het gehuurde. De schade zal met de borg worden verrekend en mocht deze niet toereikend zijn verder op huurder worden verhaald. Verhuurder heeft het recht de hoogte van de ontstane schade zelf vast te stellen. Huurder heeft de mogelijkheid tegenbewijs te leveren.
De huurder is aansprakelijk voor schade ten gevolge van diefstal alsmede alle overige schade, hoe ook genaamd en hoe ook veroorzaakt, aan het gehuurde toegebracht of ontstaan, ongeacht of dit gevolg is van schuld van de huurder of van derden. Bij schade dient de verhuurder te allen tijde ingelicht te worden en dient een schadeformulier ter plekke ingevuld te worden. Bij diefstal/vermissing is de huurder aansprakelijk voor de dagwaarde van het gehuurde, de huurderving is daarbij niet inbegrepen. De huurder zal de hieruit voortvloeiende kosten van herstel alsmede de kosten van vervanging, waaronder die van
beschadigde onderdelen, aan de verhuurder vergoeden. Bij het niet onmiddellijk voldoen van de totale schade zijn niet alleen de kosten van de schade maar ook alle verhaalkosten voor rekening van de huurder.

Het huren van de voertuigen geschiedt op eigen risico. Verhuurder is niet aansprakelijk voor welke vorm van schadevergoeding dan ook ontstaan gedurende de huurperiode aan huurder, derden en/of goederen.

De buggy’s zijn enkel verzekerd in Nederland en NIET in het buitenland. Bij schade in het buitenland is de huurder zelf aansprakelijk voor alle geleden schade.

Parkeren
De huurder dan wel bestuurder is verplicht bij het parkeren altijd te waken over de voertuigen. De huurder is verantwoordelijk en aansprakelijk voor de goede en juiste bevestiging aan een onlosmakelijk object met het daarbij geleverde slot. De voertuigen mogen nimmer en te nooit onbeheerd dan wel onbewaakt worden achtergelaten.

Verlies en diefstal
Bij verlies of diefstal van de buggy, slot(en), sleutels, helm(en), onderdelen tijdens de
huurperiode is de huurder van de buggy aansprakelijk voor alle schade die RENT A BUGGY/BEAR-TRACK hierdoor lijdt. Betreffende schade zal met de borg worden verrekend en mocht deze niet toereikend zijn verder op de huurder worden verhaald.
Bij verlies of diefstal van de contact en/of slotensleutels wordt er € 75,- in rekening gebracht. Dit bedrag zal met de borgsom worden verrekend.
Bij verlies/diefstal of enige schade aan een helm wordt er € 75,- in rekening gebracht. Dit bedrag zal met de borgsom worden verrekend.
Bij vermoedelijke diefstal van de buggy of het opzettelijk toebrengen van schade door de
huurder, doen wij aangifte bij de politie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gegevens huurder

 


Naam* _______________________________________________________________


Adres _______________________________________________________________


Postcode & Woonplaats

_______________________________________________________________


Mobiel nummer _______________________________________________________________

Datum & Tijdstip huurperiode Ophalen

 


Datum & Tijdstip huurperiode Inleveren

_______________________________________________________________

Rijbewijs

_______________________________________________________________

ID nummer

_______________________________________________________________
Kenteken huurvoertuig(en)

_______________________________________________________________

Totaal te betalen:

_______________________________________________________________

Betaling
□ Contant Bedrag a € ________ , _____ □ Voldaan
□ Factuur
□ Pin

Handtekening bestuurder: ____________________________*

 

 

 

Handtekening passagier: ____________________________*

 

 


* Verklaart door ondertekening van dit formulier akkoord te gaan met:
– De hem/haar uitgereikte huurvoorwaarden van RENT A BUGGY/BEAR-TRACKS
– Alle mondelinge en schriftelijke aanwijzingen van het personeel en deze direct op te volgen.
– Het vertonen van zodanig gedrag dat orde en veiligheid worden bevorderd.
– Voldoende kennis te hebben genomen over de werking van de gehuurde voertuigen.

 

Tot slot:

– Geef wandelaars, fietsers en ruiters alle rust en ruimte, pas snelheid aan.

– Blijf van/uit prive terreinen, weilanden, beschermde natuur en boerenerven.

– Veiligheidsgordels altijd verplicht! Denk aan uw eigen veiligheid en die van anderen.

– Plezier staat voorop en niet uw snelheid!